Přejít k navigační liště

Zdroják » Různé » Soutěž pro vývojáře: vyhrajte linuxový telefon Nokia N900

Soutěž pro vývojáře: vyhrajte linuxový telefon Nokia N900

Články Různé

Baví vás vyvíjet aplikace na Linux v C/C++ nebo Pythonu? Kamarádíte s Qt nebo s Gtk+? Zajímá vás vývoj aplikací pro mobilní telefony? Chcete si zkusit, jak se taková aplikace pro mobilní telefon s Linuxem vyvíjí, a přitom mít šanci vyhrát Nokii N900? Je to jednoduché: Zapojte se do naší soutěže!

Root.cz, Zdroják.cz a Nokia Česká republika vyhlašují soutěž pro vývojáře open-source aplikací. Hlavní cenou je smartphone Nokia N900 – chytrý telefon, ve kterém běží OS Maemo, postavený na Debian Linuxu. Vyvíjet pro něj lze jako pro jiná prostředí s Gtk+ či Qt. Aplikace může být tedy napsána v C/C++ a přeložena do nativní binární podoby, nebo může být třeba v Pythonu (lze použít PyGtk i PyQt4). Soutěžícím tento mobilní telefon zároveň zapůjčíme na otestování jejich aplikací!

Soutěž by měla být pro každého, kdo kdy psal aplikace pro grafické rozhraní v Linuxu, hračkou. Tedy po technické stránce. Nejtěžší bude asi přijít na to, co vlastně naprogramovat…

Nokia N900
Foto: Nokia

Zadání soutěžní úlohy

Navrhněte a vytvořte funkční open-source aplikaci pro telefon Nokia N900

Kritéria

  • Aplikace musí být původní (použití open-source knihoven třetích stran je v pořádku)
  • Aplikace musí být uvolněna pod otevřenou licencí (GPL, BSD a pod.) a musí být k dispozici její zdrojové kódy
  • Aplikace musí být zveřejněna do uzávěrky soutěže, musí být k dispozici veřejně ke stažení a musí být funkční

Průběh soutěže

Do 11. ledna pošlete přihlášku na adresu n900@root.cz. Z došlých přihlášek vybere porota, složená ze zástupců serverů Root, Zdroják a společnosti Nokia, kandidáty do finálového kola. Kandidáti budou o postupu vyrozuměni mailem.

Přihláška musí obsahovat: Jméno účastníka, kontaktní údaje (telefon, mail, pro zapůjčení i korespondenční adresu), název projektu a stručný popis plánované aplikace (2–3 odstavce).

Finálové kolo začne 18. ledna 2010 a bude probíhat do 18. dubna. Během té doby budou finalistům postupně zapůjčeny na 12 kalendářních dní přístroje Nokia N900 k otestování a vyzkoušení. Pořadí zápůjček bude určeno losem.

Uzávěrka soutěže je 18. dubna 2010 ve 23:59:59 SELČ.

Projekty následně ohodnotí porota bodovým ohodnocením, kde zohlední splnění kritérií,  přínosnost, funkčnost a další faktory. Vítěz obdrží hlavní cenu – telefon Nokia N900. Věcnými cenami (dalekohled, bunda) budou odměněny i projekty na druhém až pátém místě.

Pravidla:

  1. Provozovatelem soutěže Vyvíjejte s Nokia N900 (dále jen „soutěž“) jsou společnosti Internet Info, s.r.o., vydavatel serverů Root.cz a Zdroják.cz, a Nokia Czech Republic, s.r.o.
  2. Soutěž je zaměřena na vývoj aplikace pro platformu N900.
  3. Soutěž je dvoukolová. V prvním kole bude z došlých přihlášek vybráno deset nejzajímavějších projektů, které postoupí do druhého kola. V druhém kole musí soutěžící svůj projekt realizovat dle přihlášky a dle požadavků. Z realizovaných projektů, které splní zadání, určí porota vítěze hlasováním.
  4. Projekty vybírá a o vítězi rozhoduje porota, složená ze zástupců provozujících společností.
  5. Do soutěže se může se svým návrhem aplikace přihlásit jakýkoli občan ČR.
  6. Po vyhodnocení soutěže obdrží výherci v jednotlivých kategoriích ceny od provozovatelů. Výherci, kteří se do 30 dnů o cenu nepřihlásí, ztrácejí na výhru nárok. Ceny nejsou právně vymahatelné.
  7. Z účasti v soutěži jsou vyloučeni všichni zaměstnanci, jakož i jejich příbuzní, pořádajících společností, kterými jsou Internet Info, s.r.o a Nokia Czech Republic, s.r.o.

Komentáře

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentářů
Inline Feedbacks
View all comments

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.